Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Εικαστικά! Λουλούδια της Μινωϊκής εποχής!






Εικαστικά


Λουλούδια της Μινωϊκής εποχής



Ζωηρά και τρελιάρικα Δευτεράκια μου, τι κάνετε; Ελπίζω να συνεχίζετε το παιχνίδι και τις τρέλες πάντα με σεβασμό στη Μαμά και τον Μπαμπά, με λίγα λόγια μην το παρακάνετε.😉


Το σημερινό μας μάθημα έχει να κάνει με τα πανέμορφα Μινωϊκά και Σαντορινιά (από την Σαντορίνη ή αρχαία Θήρα) λουλούδια της αρχαιότητας! 

Εκείνα τα χρόνια λοιπόν οι άνθρωποι ενθουσιάζονταν με τα ανοιξιάτικα κυρίως λουλούδια και τη φύση γενικότερα. Δεν τους άρεσε μόνο να τα βλέπουν και να τα παρατηρούν αλλά και να τα ζωγραφίζουν στα βάζα τους, στους τοίχους των σπιτιών και των παλατιών τους, μέχρι και να τα χαράσουν στα νομίσματα τους (Συγκεκριμένα στην αρχαία Ρόδο όπου το ομώνυμο λουλούδι ήταν και το σύμβολο του νησιού και του θεού Ήλιου-Απόλλωνα)! Να δούμε όμως κάποια παραδείγματα για να καταλάβουμε καλύτερα το θέμα μας.



 









































Τα χρώματα που χρησιμοποιούσαν εκείνη την εποχή προέρχονταν από πετρώματα, κοκκινόχωμα και από κάποια είδη λουλουδιών και φυτών.


Θα ήθελα λοιπόν να μου σχεδιάσετε σε μεγάλο μέγεθος, τα δικά σας είδη αρχαίων λουλουδιών και να χρησιμοποιήσετε ότι χρώματα και σχήματα θέλετε εσείς. Φυσικά περιμένω τις εργασίες σας με ανυπομονησία!

Φιλιά πολλά, να είστε όλοι καλά!


Ευαγγελία Βολακάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: