Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Εικαστικά, Ακριθάκης!!



Εικαστικά



Καλημερούδια στα όμορφα παιδιά! Τι κάνετε, πως τα περνάτε! Μου'χετε λείψει να ξέρετε αλλά με κάνετε και πολύ χαρούμενη με τις ζωγραφιές που μου στέλνετε γι'αυτό κι εγώ σε κάθε μάθημα από δω και πέρα θ'ανεβάζω μια-δυο ζωγραφιές σας για περαιτέρω έμπνευση για όλους μας!

Για να ξεκινήσουμε λοιπόν το σημερινό μας ταξιδάκι στην χώρα των χρωμάτων και των σχημάτων με οδηγό μας για σήμερα έναν πολύ σημαντικό καλλιτέχνη, τον Αλέξη Ακριθάκη. Δεν τον ξέρετε; Για να δούμε λοιπόν μερικά έργα του μήπως και τα'χετε δει κάπου...







Οι Ιστορίες του Αλέξη Ακριθάκη”. Αλέξης Ακριθάκης





Τσίκι - τσίκι»: Μια συναρπαστική έκθεση του Αλέξη Ακριθάκη έρχεται ...









Χρονιά Αλέξη Ακριθάκη στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης | CultureNow.gr




Αλέξης Ακριθάκης. Εν κινήσει» στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης ...





Λοιπόν...έχετε ξαναδεί τα έργα του κάπου; Αν όχι δεν πειράζει, θα τα δούμε λίγο αναλυτικά τώρα  μαζί. Αυτός λοιπόν ο καλλιτέχνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939 και έφτιαξε αυτά τα έργα τις δεκαετίες του 60,70 και 80. Ο Ακριθάκης έγινε γνωστός για την τεχνική του που ονομάστηκε τσίκι-τσίκι και τα έντονα χρώματα στα σχήματα και τις φιγούρες που σχεδίαζε. Το τσίκι-τσίκι είναι αυτό που βλέπετε στην τελευταία ζωγραφιά στο φόντο, όμορφες λεπτομέρειες σχημάτων με μαρκαδόρο.




Στο Τσίκι τσίκι του Ακριθάκη | LiFO

τεχνική τσίκι-τσίκι του Ακριθάκη






Ο Ακριθάκης όμως ήταν γνωστός και για τις κατασκευές του και τις πολύ όμορφες και ξύλινες βαλιτσούλες του!




Suitcases by Alexis Akrithakis | Τέχνη, Ζωγραφική, Ζωγράφοι





Ο Αλέξης Ακριθάκης έκλεισε τον κύκλο των προγραμμάτων ζωγραφικής ...Ακριθάκης-Αλέξης - nikias.gr




Η εργασία μας λοιπόν για σήμερα αποτελείται από δυο σκέλη, όσον αφορά το πρώτο σκέλος θέλω με πολύ καλό σχέδιο και υπομονή να φτιάξετε μια πολύχρωμη ζωγραφιά με ότι θέμα θέλετε αλλά το φόντο να γίνει με σχέδια (μολύβι αρχικά) όπως του Ακριθάκη και να τα πατήσετε με μαρκαδόρο μαύρο προσεκτικά στο τέλος.

Στο δεύτερο σκέλος αν θέλετε μπορείτε με την βοήθεια των γονιών σας να φτιάξετε από χαρτόκουτες μια μικρή βαλιτσούλα και να βάλετε μέσα όλα σας τα όνειρα και την αγάπη σας για το επόμενο φανταστικό σας ταξίδι!

Παραθέτω σύνδεσμους για περαιτέρω πληροφορίες και έργα του καλλιτέχνη και ασφαλή περιήγηση στο internet. Ο πρώτος σύνδεσμος αποτελείται και από ένα καταπληκτικό και επεξηγηματικό  βίντεο για τα έργα του Ακριθάκη και τις τεχνικές που χρησιμοποιούσε.


Ηλεκτρονικοί σύνδεσμοι







Να είστε καλά, να δημιουργείτε και να φροντίζετε ο ένας τον άλλον!😉



Ευαγγελία Βολακάκη, Εικαστικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: