Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Εικαστικά! Αστεία γυαλάκια! Κατασκευή!




Εικαστικά


Αστεία γυαλάκια


Αγαπημένα μου παιδάκια πως είστε; Ελπίζω να'στε όλοι καλά και να διασκεδάζετε όσο μπορείτε και τώρα που μας κάνει και τόσο όμορφες και ηλιόλουστες μέρες, τι καλύτερο απ'το να φτιάξουμε αστεία γυαλιά ηλίου και να παίζουμε μ'αυτά στην αυλή η στον κήπο μας, τι λέτε, ξεκινάμε; Να δούμε πρώτα ένα απλό βιντεάκι για να καταλάβουμε την διαδικασία.







Αυτό λοιπόν είναι ένα βιντεάκι για μια απλή χάρτινη κατασκευή γυαλιών που μπορεί όμως να διαφοροποιηθεί όπως θέλει ο καθένας και φυσικά να φτιάξει πιο όμορφα και πολύχρωμα γυαλιά όπως στις παρακάτω εικόνες...
























Αν θέλετε τα γυαλιά σας να είναι πιο ανθεκτικά, θα πρότεινα να χρησιμοποιήσετε χαρτονάκι από αυτά που έχετε στο μπλόκ ακουαρέλας ή και κομμάτι από χαρτόκουτα για το κυρίως μέρος.

Όσον αφορά τα πλαϊνά στηρίγματα των γυαλιών (μέρη του σκελετού), μπορείτε να τα φτιάξετε με χαρτονάκι, κόλλα (UHU υγρή κατά προτίμηση για αντοχή) και για περισσότερη ενίσχυση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και συραπτικό. 

Μπορείτε επίσης να τα φτιάξετε από καλαμάκια χρωματιστά που θα συράψετε πάλι πάνω στα γυαλιά η και να κολλήσετε τα χάρτινα γυαλιά σας απευθείας σε κάποιο παλιό ζευγάρι που δεν χρησιμοποιείτε πια. Σας δίνω και κάποια σχέδια για περεταίρω έμπνευση...




















Να'στε όλοι καλά! Περιμένω να δω τα καταπληκτικά γυαλιά σας! Σας φιλώ γλυκά.


Ευαγγελία Βολακάκη






Δεν υπάρχουν σχόλια: