Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

 ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

 Αγαπημένα μας παιδιά και γονείς,  

ευχόμαστε να είστε όλοι καλά με τις οικογένειες σας και έτοιμοι 
να επικοινωνήσουμε με ένα νέο εντελώς διαφορετικό περιβάλλον.

Δυστυχώς,αυτή η απρόσμενη και αναγκαστική απόσταση που μας έχει επιβληθεί μας έχει στερήσει προσωρινά την πολύβουη αίθουσα και αυλή του σχολείου. ΄Ετσι τώρα καλούμαστε όλοι να διατηρήσουμε την επαφή μας με ένα εντελώς διαφορετικό και καινούριο τρόπο. Για αυτή την προσπάθεια καλούμε την κυρία Τεχνολογία να μας κάνει όλους  μαθητές της και να μας μάθει πολλά και ενδιαφέροντα μυστικά, ώστε να μπορούμε όλοι εμείς να μοιραστούμε μεταξύ μας τα συναισθήματα, τις σκέψεις και φυσικά τις γνώσεις.
 Ελπίζω να μας δώσει και κάποιο βραβείο ή κάποιο αστεράκι του καλού μαθητή!!!!!!


Τώρα, για αρχή, θα προσπαθήσουμε κάθε Δευτέρα και  Πέμπτη να προσθέτουμε  εργασίες που θα είναι απλές, δημιουργικές, ευχάριστες και....επαναληπτικές για να μην ξεχνιόμαστε!!!!!
Το σημαντικότερο βέβαια είναι να προσέχετε την ΥΓΕΙΑ σας , να ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ  και να περνάτε καλά μαζί με την οικογένεια σας προσφέροντας ο ένας στον άλλο θετικά συναισθήματα.
Ευχόμαστε γρήγορα να περάσει αυτή η δύσκολη δοκιμασία και να ξαναβρεθούμε γρήγορα υγιείς και χαρούμενοι στο σχολείο μας.


Πολλές πολλές διαδικτυακές ευχές 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΑ
ΦΡΑΤΖΕΣΚΑΚΗΣ ΜΗΝΑΣ


      Λοιπόν ας αρχίσουμε σιγά σιγά:
      Στη Γλώσσα προτείνω να ξεκινήσουμε με  Λεξικομαχίες  
  • . Μπορείτε να σκεφτείτε ή να βρείτε μια λέξη από το βιβλίο της Γλώσσας και στη συνέχεια με τη βοήθεια του Google ή το λεξικού του σχολείου (κάντε κλικ εδώ) να βρείτε τον ορισμό-σημασία της λέξης, τι μέρος του λόγου είναι (ρήμα,ουσιαστικό,επίθετο) να γράψετε ένα παράδειγμα, τον αριθμό των συλλαβών και να κάνετε μια ζωγραφιά , αν μπορείτε, για αυτή την λέξη.Αυτά να γραφτούν στο τετράδιο εργασιών ή σε μια σελιδα. Μπορείτε να βρείτε από 1-3 λέξεις. 
  • Με τη βοήθεια της Κυρίας Σιντορέ να ακούσετε το τραγουδάκι και να διαλέξετε δύο ρήματα για να τα κλίνετε  στο τετράδιο εργασιών-γραμματικής.
  •  Για να ακούσετε το τραγούδι πατήστε κυρία Σιντορέ γγγ
       Γράψτε μας τι σας άρεσε από αυτό το τραγουδι και τραγουδήστε το  στους αγαπημένους σας.

       Στα Μαθηματικά     ας ξεκινήσουμεμε μια μικρή επανάληψη στην προπαίδεια του 2 
 μπορείτε να τις γράψετε στο τετράδιο μαθηματικών και μετά με κλειστά ματάκια να την πείτε ανακατεμένη σε κάποιο άτομο της οικογένειας σας.

 Παράλληλα μπορείτε να ανατρέξετε στις παλιές μας εργασίες και να κάνετε μικρές μικρές επαναλήψεις.

Μια και χτες είχαμε την γιορτή της 25ης  Μαρτίου που την γιορτάσαμε και αυτή με διαφορετικό τρόπο σκεφτήκαμε να κάνουμε μια μικρή "γιορτούλα".  


 Δείτε εδώ  25η Μαρτίου


Αυτά για σήμερα!!!!  
Περιμένουμε εντυπώσεις σας στα email μας, στο  viber ή στο κινητό
Κα Τώνια  :  toniakon8@gmail.com
Kος Μηνάς  :  0347002mhnas@gmail.com    
Μπορείτε επίσης να βλέπετε το blog/ διεύθυνση του σχολείου για να ενημερώνεστε και να βλέπετε τις εργασίες για τα παιδιά.
Σας ευχόμαστε και πάλι καλή δύναμη και πίστη μέχρι να περάσει αυτή η δοκιμασία!!!!!








1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το ολοκληρώσαμε! Πάνος Β1