Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Εικαστικά!! Θέμα: Μικρόκοσμος




Εικαστικά



Αγαπημένα μου δευτεράκια, τι κάνετε; Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να διασκεδάζετε μαθαίνοντας κάτι καινούργιο κάθε μέρα! 

Στο σημερινό μας μάθημα λοιπόν θα ασχοληθούμε με τον μικρόκοσμο και τα πλάσματα που κατοικούν σ'αυτόν. 

Μπορείτε να σκεφτείτε πλάσματα του μικρόκοσμου που ζούν γύρω μας; Για να δούμε αν αναγνωρίζετε μερικά από αυτά που θα σας δείξω...

Αποτέλεσμα εικόνας για μικρόκοσμος

Αποτέλεσμα εικόνας για πασχαλιτσα

Αποτέλεσμα εικόνας για πολύχρωμες αράχνες

Σας έχω κι άλλα! Στο πρώτο βίντεο βλέπουμε φωτογραφίες από μικρά έντομα με απίστευτη λεπτομέρεια! Παρατηρήστε τα μάτια της μέλισσας η του κουνουπιού; Μήπως τα καταπληκτικά χρώματα κάποιων σκαθαριών η τις βούλες και τα σχέδια πάνω στο σώμα της πεταλούδας και στα φτερά της; Τις σταγόνες πάνω στα φύλλα η στους ιστούς της αράχνης; Μη σας ξεφύγει κάτι, το νου σας, κάποια έντομα έχουν και πολύχρωμα ποδαράκια και κεραίες με βούλες!

https://www.youtube.com/watch?v=W9xcCgyTQTk

Στο δεύτερο βίντεο τα βλέπουμε να περπατάνε στα φύλλα και πάνω στα λουλούδια αλλά βλέπουμε από πολύ κοντά κι άλλα πράγματα όπως την επιφάνεια του νερού, τα πέταλα των λουλουδιών, τις γραμμές (νεύρα) ενός φύλλου και ακόμα μικρές πετρούλες και αντικείμενα που τα βλέπει κανείς καθάρα με μεγεθυντικό φακό.

https://www.youtube.com/watch?v=7E23TyA89s4&list=PLSgAOvqATZfgm2eXlBejC8tF7zg-FFUJ0&index=35


Αυτή λοιπόν είναι η σημερινή σας εργασία, να παρατηρήσετε όχι μόνο τις εικόνες και τα βίντεο αλλά και τον προσωπικό σας χώρο η τον κήπο σας μ'έναν μεγεθυντικό φακό και να μου ζωγραφίσετε σε μεγέθυνση καλύπτοντας με χρώματα και σχήματα και το φόντο σας, ένα πλάσμα η ένα αντικείμενο του μικρόκοσμου που σας περιβάλλει!


Επισυνάπτω το μαιλ μου σε περίπτωση που οι γονείς σας μπορούν να μου στείλουν τις εργασίες σας για να μπορέσουμε να τις σχολιάσουμε και μάθουμε κάτι παραπάνω😉.
Ευαγγελία Βολακάκη, e-mail : falassarnablue@gmail.com





Δεν υπάρχουν σχόλια: